Husí plemeno kanadská husa

Divoké plemeno ptáků, kanadská husa, se od ptáků milujících svobodu liší svým neobvyklým vzhledem a chováním. Vodní ptactvo, které na zimu odchází do teplejších oblastí, s člověkem nenavazuje kontakt, většinu života tráví v horských oblastech.

Kanadská husa je ceněna pro kvalitu prachového peří, ze kterého se vyrábí péřové bundy a izolace na zimní věci. Tento materiál se zvláště často používá při výrobě značkových zimních věcí.

Ptáci milující svobodu Kanadská husa

Kanadská husa je v Americe běžné plemeno. Někdy se ptáci s neobvyklou tmavou barvou peří dostávají do zemí Evropy, ale divoké plemeno mimo Ameriku se příliš nerozšířilo. Kanadská husa je dobrou kořistí pro lovce. Péřové prachové peří se používá při výrobě prachových výrobků nebo k přípravě výplní do polštářů či izolací. Drůbeží maso je chutné a vhodné k vaření libových pokrmů.

Kanadské husy se doma nechovají. Výjimečně divoká plemena vedou klidný způsob života v oblastech vzdálených od sídel. Soudržnost je charakteristická pro hejno kanadských hus. Ptáci ze stejné skupiny se o sebe navzájem starají, pomáhají s inkubací a odchovem mláďat. Plemeno migruje jednou ročně. Pohyb hejna je způsoben prudkými změnami okolní teploty.

Pro lovce jsou husy kanadské neobvyklým předmětem lovu. Rychlá kořist se od ostatních volně žijících ptáků liší svým neobvyklým vzhledem. Tmavá barva hlavy a duhové peří těla jako by hrály ve slunečních paprscích. Kanadské husy nemají nadváhu. Malý pták má v příznivých podmínkách zvýšenou produkci vajec. Jak poznat kanadské husy?

Popis plemene

Vzhled hejna divokých hus vám pomůže přesně určit plemeno, které zaplňuje podzimní oblohu rovnoměrným klíčem. Migrace ptáků začíná na podzim, kdy se v amerických oblastech ochladí, kde se kanadská husa nebo husa (druhý název pro ptáky) ochladí a přírodní nádrže zamrznou a pokrývají se ledovou krustou. Odolává menším teplotním změnám, husa nemá ráda mrazivé zimy.

Fotografie zobrazující kanadské husy ukazují, jak krásný a neobvyklý malý pták žije v blízkosti řek nebo jezer. Kanada je původním domovem hus, místem, kde podnebí a životní podmínky umožňují ptákům vést samostatný životní styl a plodit potomky. Kanadští ptáci malých velikostí se vyskytují v přírodě:

  • s délkou těla od 55 cm do 1 m;
  • s hmotností od 2 kg do 7;
  • se širokými silnými křídly – rozpětí až 2 m;
  • s tmavě zbarvenou hlavou, která se leskne na slunci;
  • s šedým břichem, které je pokryto hustým peřím;
  • s tmavým zobákem a očima;
  • se světlým odstínem peří u mladých zvířat.

Kanadští ptáci nemění barvu v závislosti na nádrži a konzumované potravě. Mladý růst je znatelně světlejší než dospělá husa. Husy mohou ztratit část opeření v oblasti krku v závislosti na oblasti, kde hejno žije. Kanada je převážně teplá země s dostatkem vody. Husy se choulí poblíž řek s vysokou trávou na březích. Kanadští ptáci se dobře skrývají a jsou hbití divocí ptáci, kteří jsou sezónně loveni.

Husa není velká. Malé husy se rychle pohybují na otevřených prostranstvích a v případě potřeby odlétají, pokud je hejno v nebezpečí. Kanadští ptáci inkubují vejce dvakrát ročně, pokud vám okolní teplota umožňuje chránit budoucí potomky před chladem. Husa je nenáročná na výběr potravy, zejména za letu.

READ
Popis hybridního rajčete Alesi a šlechtění na vašich stránkách

Odrůdy kanadské husy

Kanadské husy jsou vodní ptactvo, které se v přírodě vyznačuje pouze tuctem druhů. Většina vědců rozděluje divoké hejno pouze na dva různé druhy, které se liší vzhledem. Ornitologové se přiklánějí k názoru, že husa může patřit k jednomu z 10 poddruhů s různým opeřením a chováním. Oficiálně se v Americe (Kanadě a USA) vyskytuje až 12 druhů hus.

Primárními znaky pro oddělení ptáků jsou hmotnostní kategorie dospělých jedinců. Přidělte velkou a malou husu. Velcí ptáci navenek připomínají domácí husu se silnou vrstvou chmýří po celém těle. Husa s nižším hmotnostním poměrem je jako divoká kachna nebo mladá husa. Z velkých druhů hus je vybírána pernatá, kterou si cení myslivci.

Divoké husy (husí kanady) jsou zdrojem masa a prachového peří. Důležité je, aby ulovená husa správně žrala a neonemocněla, pak je její peří vhodné k dalšímu zpracování. Velmi teplá parka nebo péřová bunda (originální produkt, ne padělek) se získává od dospělého ptáka (staršího než 2 roky). Model produktu s izolací z husího peří je kvalitní a malých rozměrů. Jemné chmýří nezatéká do podšívky a snadno se pere.

ptačí stanoviště

Za domovinu hejna hus je považována severní část Ameriky. Husu můžete potkat v Kanadě nebo na Aljašce. Ostrovy arktického souostroví se každoročně stávají útočištěm nových hejn. Nejčastěji se ptáci vyskytují v Kalifornii nebo USA. Husí hnízdo na Kurilských ostrovech, kde je spousta vody a zeleně pro nakrmení celého hejna. V poslední době se na Novém Zélandu množí druhy hus, kde volně žijící ptáci rychle zakořenili.

Kde žijí malé husy? Od přírody musí vodní ptactvo žít blízko vody. Pomáhá jim ochladit se, uhasit žízeň a klidně se pohybovat na dlouhé vzdálenosti. Ptáci se usazují:

  • na březích řek nebo jezer;
  • v blízkosti nádrže;
  • na zatopených nížinách;
  • v zelených horských oblastech.

Husa se rychle přizpůsobuje měnícímu se prostředí. Hejna, která mohou plavat a létat, se mohou snadno pohybovat na souši. Chytají ptáky za letu, protože ze všech dovedností je pohyb vzduchem pro husu nejobtížnější. V období lovu se početnost hejna prudce snižuje. Dietní, zdravé a uspokojující drůbeží maso se používá k přípravě gurmánských pokrmů. Lovci ptáka bez větších potíží zastřelí, takže populace hus je přísně sledována.

Ptáci nejsou v potravě nijak zvlášť vybíraví. V létě, kdy je kolem hodně zeleně, ptáci žerou trávu bohatou na vitamíny a živiny. Husy milují pšenici a jitrocelovou trávu. Po sklizni si hejno může pochutnat na zbytcích kukuřice a ječmene na polích.

Jak se chovají ptáci tohoto plemene

Husa se chová klidně a odtažitě.

Krásní a malí ptáci se drží dál od lidí a skrývají svá hnízda ve vysokých houštinách trávy. Během období páření si ptáci najdou partnera. Celý proces flirtování se odehrává na vodě, zvenčí vypadá krásně a v pohodě. Samec si přitiskne zobák ke krku a pomalu připlouvá k huse, čímž dává najevo své úmysly. Pokud si dvě husy vyžádají jednu samici najednou, dojde k potyčce, která může skončit vážným zraněním jednoho ze samců.

READ
Lehce osolená rychle uvařená cuketa křupavá: recept za 5 minut s fotkami a videem

Kanadská plemena mají jeden pár na celý život. Ptáci se také páří na vodě. V procesu páření samec vydává hlasité hrdelní zvuky. Samice hnízdí pouze na souši, vybírají si suché ostrůvky se zelenou trávou. Pokud nebylo možné najít ostrov, ptáci šplhají do dutin stromů, které zanechaly jiné druhy.

Před usednutím na vejce si husa vystýlá hnízdo vlastním chmýřím. Jakmile si samička začne vytahovat vlastní peří, je to známka toho, že brzy usedne na vejce. Po celou dobu, kdy se z ptáčka líhne budoucí potomstvo, samec hlídá území a přináší huse potravu. V průměru každých pár dní spěchá jedna samice. Záložka pro hnízdo se skládá ze 6, maximálně – 8 vajec. Mladý růst se objeví 28. den. Během jednoho měsíce je hejno doplněno o odchov 10 housat.

Životní styl divokého plemene

O mláďata se stará celé hejno.

Ihned po vylíhnutí mláďat se housata rychle postaví na nohy a začnou husu sledovat. Dospělí se věnují chovu mladých zvířat asi 3 měsíce a poté se kuřata stanou nezávislými a rovnocennými členy hejna. Podílejí se na získávání potravy a pohybují se vodou spolu s dospělými ptáky. Ve věku tří měsíců línání končí u mláďat. Soudržnost hejna a příznivé podmínky prostředí umožňují mláďatům zůstat v blízkosti rodičů po celá léta.

Mladý růst dozrává po 2 letech.

Pokud jsou faktory prostředí nepříznivé, ptáci dospívají mnohem později. Hejno loví nejen lidé, ale i další obyvatelé přírodních nádrží nebo blízkých lesů. Dobrý sluch a rychlost umožňuje huse včas se vyhnout nebezpečí. Předpokládaná délka života tohoto ptáka je 12 let. Husí dlouhověký rekordman překročil hranici 30 let, která je oficiálně zapsána v Guinessově knize rekordů.

Jak se husy liší od ostatních divokých plemen? Neobvyklé chování plemene:

  • za letu samec vydává hrdelní zvuky, které jsou slyšet z dálky;
  • ptáci žijí pouze v blízkosti vodních ploch, protože bez vody nemá hejno život;
  • základem jídelníčku hus je zeleň, která je v blízkosti řek nebo jezer vždy hojná;
  • různá hejna ptáků se mohou během migrace do teplejších oblastí zatoulat do jedné velké skupiny;
  • agresivní chování hus je zaznamenáno pouze v období páření, kdy jsou ptáci připraveni k rozmnožování;
  • hnízdí-li v hejnu více samic najednou, jsou jejich hnízda umístěna daleko od sebe;
  • mladá zvířata od prvních dnů života mohou plavat a rychle se pohybovat.

Neobvyklé plemeno vodního ptactva láká lovce a chovatele drůbeže. Všechny pokusy o domestikaci ptáků byly neúspěšné. Ptáci milující svobodu se nehodí chovat doma. Krásný vzhled hus člověka fascinuje.

Hejna se vyskytují především v Americe, ale v zimě můžete létající hejno vidět i na jiném kontinentu. Opeřený cenným masem a chmýřím člověka nijak neruší a vyhýbá se jakémukoli kontaktu s jinými druhy. Krásná a nezávislá husa se léta schovává před lidmi a vede klidný, odměřený zvířecí život.

READ
Jaké zeleninové ovoce cukety se nazývá Černý pohledný: jak to vypadá?

Divoké plemeno ptáků, kanadská husa, se od ptáků milujících svobodu liší svým neobvyklým vzhledem a chováním. Vodní ptactvo, které na zimu odchází do teplejších oblastí, s člověkem nenavazuje kontakt, většinu života tráví v horských oblastech.

Kanadská husa

Kanadská husa je ceněna pro kvalitu prachového peří, ze kterého se vyrábí péřové bundy a izolace na zimní věci. Tento materiál se zvláště často používá při výrobě značkových zimních věcí.

Ptáci milující svobodu Kanadská husa

Kanadská husa je v Americe běžné plemeno. Někdy se ptáci s neobvyklou tmavou barvou peří dostávají do zemí Evropy, ale divoké plemeno mimo Ameriku se příliš nerozšířilo. Kanadská husa je dobrou kořistí pro lovce. Péřové prachové peří se používá při výrobě prachových výrobků nebo k přípravě výplní do polštářů či izolací. Drůbeží maso je chutné a vhodné k vaření libových pokrmů.

Kanadské husy se doma nechovají. Výjimečně divoká plemena vedou klidný způsob života v oblastech vzdálených od sídel. Soudržnost je charakteristická pro hejno kanadských hus. Ptáci ze stejné skupiny se o sebe navzájem starají, pomáhají s inkubací a odchovem mláďat. Plemeno migruje jednou ročně. Pohyb hejna je způsoben prudkými změnami okolní teploty.

Pro lovce jsou husy kanadské neobvyklým předmětem lovu. Rychlá kořist se od ostatních volně žijících ptáků liší svým neobvyklým vzhledem. Tmavá barva hlavy a duhové peří těla jako by hrály ve slunečních paprscích. Kanadské husy nemají nadváhu. Malý pták má v příznivých podmínkách zvýšenou produkci vajec. Jak poznat kanadské husy?

Popis plemene

Vzhled hejna divokých hus vám pomůže přesně určit plemeno, které zaplňuje podzimní oblohu rovnoměrným klíčem. Migrace ptáků začíná na podzim, kdy se v amerických oblastech ochladí, kde se kanadská husa nebo husa (druhý název pro ptáky) ochladí a přírodní nádrže zamrznou a pokrývají se ledovou krustou. Odolává menším teplotním změnám, husa nemá ráda mrazivé zimy.

Fotografie zobrazující kanadské husy ukazují, jak krásný a neobvyklý malý pták žije v blízkosti řek nebo jezer. Kanada je původním domovem hus, místem, kde podnebí a životní podmínky umožňují ptákům vést samostatný životní styl a plodit potomky. Kanadští ptáci malých velikostí se vyskytují v přírodě:

  • s délkou těla od 55 cm do 1 m;
  • s hmotností od 2 kg do 7;
  • se širokými silnými křídly – rozpětí až 2 m;
  • s tmavě zbarvenou hlavou, která se leskne na slunci;
  • s šedým břichem, které je pokryto hustým peřím;
  • s tmavým zobákem a očima;
  • se světlým odstínem peří u mladých zvířat.

Kanadští ptáci nemění barvu v závislosti na nádrži a konzumované potravě. Mladý růst je znatelně světlejší než dospělá husa. Husy mohou ztratit část opeření v oblasti krku v závislosti na oblasti, kde hejno žije. Kanada je převážně teplá země s dostatkem vody. Husy se choulí poblíž řek s vysokou trávou na březích. Kanadští ptáci se dobře skrývají a jsou hbití divocí ptáci, kteří jsou sezónně loveni.

Husa není velká. Malé husy se rychle pohybují na otevřených prostranstvích a v případě potřeby odlétají, pokud je hejno v nebezpečí. Kanadští ptáci inkubují vejce dvakrát ročně, pokud vám okolní teplota umožňuje chránit budoucí potomky před chladem. Husa je nenáročná na výběr potravy, zejména za letu.

READ
Král trhu: popis odrůdy rajčat, charakteristika, zemědělská technologie

Odrůdy kanadské husy

Kanadské husy jsou vodní ptactvo, které se v přírodě vyznačuje pouze tuctem druhů. Většina vědců rozděluje divoké hejno pouze na dva různé druhy, které se liší vzhledem. Ornitologové se přiklánějí k názoru, že husa může patřit k jednomu z 10 poddruhů s různým opeřením a chováním. Oficiálně se v Americe (Kanadě a USA) vyskytuje až 12 druhů hus.

Primárními znaky pro oddělení ptáků jsou hmotnostní kategorie dospělých jedinců. Přidělte velkou a malou husu. Velcí ptáci navenek připomínají domácí husu se silnou vrstvou chmýří po celém těle. Husa s nižším hmotnostním poměrem je jako divoká kachna nebo mladá husa. Z velkých druhů hus je vybírána pernatá, kterou si cení myslivci.

Divoké husy (husí kanady) jsou zdrojem masa a prachového peří. Důležité je, aby ulovená husa správně žrala a neonemocněla, pak je její peří vhodné k dalšímu zpracování. Velmi teplá parka nebo péřová bunda (originální produkt, ne padělek) se získává od dospělého ptáka (staršího než 2 roky). Model produktu s izolací z husího peří je kvalitní a malých rozměrů. Jemné chmýří nezatéká do podšívky a snadno se pere.

ptačí stanoviště

Za domovinu hejna hus je považována severní část Ameriky. Husu můžete potkat v Kanadě nebo na Aljašce. Ostrovy arktického souostroví se každoročně stávají útočištěm nových hejn. Nejčastěji se ptáci vyskytují v Kalifornii nebo USA. Husí hnízdo na Kurilských ostrovech, kde je spousta vody a zeleně pro nakrmení celého hejna. V poslední době se na Novém Zélandu množí druhy hus, kde volně žijící ptáci rychle zakořenili.

Kde žijí malé husy? Od přírody musí vodní ptactvo žít blízko vody. Pomáhá jim ochladit se, uhasit žízeň a klidně se pohybovat na dlouhé vzdálenosti. Ptáci se usazují:

  • na březích řek nebo jezer;
  • v blízkosti nádrže;
  • na zatopených nížinách;
  • v zelených horských oblastech.

Husa se rychle přizpůsobuje měnícímu se prostředí. Hejna, která mohou plavat a létat, se mohou snadno pohybovat na souši. Chytají ptáky za letu, protože ze všech dovedností je pohyb vzduchem pro husu nejobtížnější. V období lovu se početnost hejna prudce snižuje. Dietní, zdravé a uspokojující drůbeží maso se používá k přípravě gurmánských pokrmů. Lovci ptáka bez větších potíží zastřelí, takže populace hus je přísně sledována.

Ptáci nejsou v potravě nijak zvlášť vybíraví. V létě, kdy je kolem hodně zeleně, ptáci žerou trávu bohatou na vitamíny a živiny. Husy milují pšenici a jitrocelovou trávu. Po sklizni si hejno může pochutnat na zbytcích kukuřice a ječmene na polích.

Jak se chovají ptáci tohoto plemene

Husa se chová klidně a odtažitě.

Krásní a malí ptáci se drží dál od lidí a skrývají svá hnízda ve vysokých houštinách trávy. Během období páření si ptáci najdou partnera. Celý proces flirtování se odehrává na vodě, zvenčí vypadá krásně a v pohodě. Samec si přitiskne zobák ke krku a pomalu připlouvá k huse, čímž dává najevo své úmysly. Pokud si dvě husy vyžádají jednu samici najednou, dojde k potyčce, která může skončit vážným zraněním jednoho ze samců.

READ
Rýma u králíků: co dělat, jak zacházet

Kanadská plemena mají jeden pár na celý život. Ptáci se také páří na vodě. V procesu páření samec vydává hlasité hrdelní zvuky. Samice hnízdí pouze na souši, vybírají si suché ostrůvky se zelenou trávou. Pokud nebylo možné najít ostrov, ptáci šplhají do dutin stromů, které zanechaly jiné druhy.

Před usednutím na vejce si husa vystýlá hnízdo vlastním chmýřím. Jakmile si samička začne vytahovat vlastní peří, je to známka toho, že brzy usedne na vejce. Po celou dobu, kdy se z ptáčka líhne budoucí potomstvo, samec hlídá území a přináší huse potravu. V průměru každých pár dní spěchá jedna samice. Záložka pro hnízdo se skládá ze 6, maximálně – 8 vajec. Mladý růst se objeví 28. den. Během jednoho měsíce je hejno doplněno o odchov 10 housat.

Životní styl divokého plemene

O mláďata se stará celé hejno.

Ihned po vylíhnutí mláďat se housata rychle postaví na nohy a začnou husu sledovat. Dospělí se věnují chovu mladých zvířat asi 3 měsíce a poté se kuřata stanou nezávislými a rovnocennými členy hejna. Podílejí se na získávání potravy a pohybují se vodou spolu s dospělými ptáky. Ve věku tří měsíců línání končí u mláďat. Soudržnost hejna a příznivé podmínky prostředí umožňují mláďatům zůstat v blízkosti rodičů po celá léta.

Mladý růst dozrává po 2 letech.

Pokud jsou faktory prostředí nepříznivé, ptáci dospívají mnohem později. Hejno loví nejen lidé, ale i další obyvatelé přírodních nádrží nebo blízkých lesů. Dobrý sluch a rychlost umožňuje huse včas se vyhnout nebezpečí. Předpokládaná délka života tohoto ptáka je 12 let. Husí dlouhověký rekordman překročil hranici 30 let, která je oficiálně zapsána v Guinessově knize rekordů.

Jak se husy liší od ostatních divokých plemen? Neobvyklé chování plemene:

  • za letu samec vydává hrdelní zvuky, které jsou slyšet z dálky;
  • ptáci žijí pouze v blízkosti vodních ploch, protože bez vody nemá hejno život;
  • základem jídelníčku hus je zeleň, která je v blízkosti řek nebo jezer vždy hojná;
  • různá hejna ptáků se mohou během migrace do teplejších oblastí zatoulat do jedné velké skupiny;
  • agresivní chování hus je zaznamenáno pouze v období páření, kdy jsou ptáci připraveni k rozmnožování;
  • hnízdí-li v hejnu více samic najednou, jsou jejich hnízda umístěna daleko od sebe;
  • mladá zvířata od prvních dnů života mohou plavat a rychle se pohybovat.

Neobvyklé plemeno vodního ptactva láká lovce a chovatele drůbeže. Všechny pokusy o domestikaci ptáků byly neúspěšné. Ptáci milující svobodu se nehodí chovat doma. Krásný vzhled hus člověka fascinuje.

Hejna se vyskytují především v Americe, ale v zimě můžete létající hejno vidět i na jiném kontinentu. Opeřený cenným masem a chmýřím člověka nijak neruší a vyhýbá se jakémukoli kontaktu s jinými druhy. Krásná a nezávislá husa se léta schovává před lidmi a vede klidný, odměřený zvířecí život.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: